دیدگاه های سیاسی و اجتماعی  تقریب مذاهب اسلامی

کرسی آزاد اندیشی ”دیدگاه های سیاسی و اجتماعی تقریب مذاهب اسلامی” با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابوالحسینی  رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی و معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب در پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزار شد.

در این کرسی که با حضور پژوهشگران برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین دکتر خلیل عالمی ارائه دهنده و حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد نوروزی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار ناقدین جلسه بودند. همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر موسی هاشمی دبیری جلسه را بر عهده داشت.

تاریخچه و مراحل وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، مبانی حقوقی و سیاسی تقریب مذاهب، عقلانی بودن همزیستی مسالمت آمیز، همگرایی سیاسی اجتماعی امت واحده و تشکیل امت واحده براساس اعتقاد به توحید از موضوعات مورد بررسی در این کرسی بود.

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر خلیل عالمی رویکرد های سیاسی تقریب را در قالب ایده های زیر تقسیم بندی نمود:

  • طرح حکومت واحد اسلامی؛
  • طرح اتحاد جماهیر اسلامی؛
  • صلح راهبردی واحد؛
  • صلح پیمان های همکاری مشترک کشورهای اسلام؛

 وی طرفداران دیدگاه سیاسی تقریب را حکام و سلاطین، مصلحان و اندیشمندان شمرد و مبانی این دیدگاه را مبتنی بر استعمار ستیزی، مبارزه با استبداد، تشکیل امت واحده، اصلاح طلبی و احیای تفکر دینی و خلافت و ایجاد حکومت اسلامی بیان فرمود و در ادامه با بیان مبانی معرفتی، اخلاقی، حقوقی و سیاسی تقریب اجتماعی اندکی هم به ارزیابی اقوال پرداخت.

ناقدان محترم هم ضمن تشکر از مطالب خوب و حسن ارائه به اشکالاتی که ارائه بحث داشته، پرداختند و در پایان جلسه ارائه کننده محترم به سوالات پژوهشگران حاضر پاسخ دادند.