برگزاری نشست اندیشمندان هندوستان و موريتاني در دانشگاه اديان و مذاهب

 

نشست علمی اندیشمندانی از هندوستان و موريتاني با حضور اساتید و طلاب شیعه وسنی عصر دوشنبه در دانشگاه اديان و مذاهب قم برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمين گلزاده در سخناني در اين نشست با اشاره به فعاليتهاي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، اين مجمع را بزرگترين تشكل اسلامي در حوزه وحدت اسلامي برشمرد و گفت: شوراي عالي اين مجمع متشكل از ۵۵ نفر از علماي برجسته جهان اسلام از سرتاسر دنيا هستند كه سياستگذاري مجمع را بر عهده دارند.

وي افزود:اعضاي مجمع عمومي نيز شامل۳۵۰تا ۴۰۰ نفر از علماي برجسته از فرق و مذاهب مختلف اسلامي هستند و آيت الله تسخيري رياست شوراي عالي و آيت الله اراكي دبيركل مجمع جهاني تقريب هستند.

معاون فرهنگي مجمع تقريب با اشاره به دستاوردهاي عملي اين مجمع در سالهاي گذشته، گفت: پژوهشگاه مطالعات تقريبي، دانشگاه مذاهب اسلامي، خبرگزاري تقريب و شش معاونت و اداره كل در اين مسير فعالند و كنفرانس وحدت نيز بزرگترين كنگره بين مذاهب اسلامي است كه هر سال در تهران برگزار مي شود.ضمن اين كه تاسيس اتحاديه علماي مقاومت، اتحاديه بانوان، اتحاديه بازرگانان و… از ديگر فعاليتهاي عملي مجمع در زمينه وحدت و تقريب است.

حجت الاسلام و المسلمين ايماني معاون فرهنگي مجمع جهاني اهل بيت(ع) نيز در سخناني در اين نشست به معرفي فعاليتهاي دانشگاه اديان و مذاهب قم پرداخت.

وي اظهار داشت: اين دانشگاه ۲۰ سال پيش با دانشكده هاي مذاهب اسلامي، اديان و شيعه شناسي آغاز به كار كرد و درحال حاضر نيز دانشكده هاي بسياري ازجمله فلسفه و… در اين دانشگاه فعال است.

وي با بيان اين كه اين دانشگاه با محورت تقريب مذاهب ايجاد شد، بيان داشت: از ويژگيهاي مهم اين دانشگاه اين است كه اديان و مذاهب مختلف در اين دانشگاه را استادي از همان دين و مذهب تدريس مي كند.

حجت الاسلام ايماني همچنين با اشاره به لزوم نهادينه شدن وحدت اسلامي بين مسلمانان، تصريح كرد:ما به مسئله وحدت به عنوان مسئله تاكتيكي و سياسي نمي نگريم بلكه آن را حياتي و ديني مي دانيم .

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین حسینی مدیر دفتر پژوهش و حجت الاسلام والمسلمین مدنی نژاد مدیر مجمع الحوار الاسلامی پژوهشگاه مطالعات تقریبی حضور داشتند .