عبدالله بن سبأ بین الواقع والخیال

موضوع:

پاسخ به شبهات

نویسنده: سید هادی خسروشاهی

سال چاپ: 1386

معرفی:

قضیه عبدالله بن سبأ و حوادث و باورها و مسائلی که در تاریخ اسلام مطرح بوده، بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد، تصور و خیالی بوده که بحران­ ها و تنش هایی را میان تشیع و اهل سنت ایجاد کرده است؛ بدین سبب نیازمند پژوهشی تاریخی و تحلیلی است. کتاب حاضر با این رویکرد و بر اساس آرا و دیدگاه ­های علما و پژوهشگران اسلامی تألیف و منتشر شده است.

 کتاب از سخن ناشر، مقدمه نویسنده، چهار فصل و ضمائم تشکیل شده است. نویسنده ( سید هادی خسروشاهی ) در مقدمه با اشاره به ضرورت اجتناب از مسائل اختلاف برانگیز و با ذکر آیاتی، ضرورت وحدت و تقریب را بیان کرده است.

در فصل اول ابتدا، عبدالله بن سبأ معرفی و سپس داستان او بر اساس روایتهای شیعه و سنی تشریح شده ؛ سپس اعتقادات و اقدامات وی بررسی گردیده است. نویسنده در ادامه این فصل ریشه ­های تاریخی افسانه عبدالله بن سبأ را بیان کرده است.

فصل دوم، «عبدالله سبأ در اندیشه سنـّی»، به معرفی و بررسی دیدگاه­ های برخی از اندیشمندان اهل سنت نظیر طه حسین، حامد داود الحنفی، عبدالعزیز الهلالی و احمد عباس صالح اختصاص دارد.

در سومین فصل کتاب، «موضع علمای شیعه درباره شخصیت ابن سبأ»، آرای برخی از علمای شیعه ذکر شده که برخی همانند سعد بن عبدالله قمی، حسن نوبختی، کشی، شیخ صدوق، مجلسی، طبرسی و . . . معتقد بودند وی فردی حاشیه نشین بوده و دارای چنان خطری که برخی معتقد بوده اند، نبوده است. از سوی دیگر برخی نظیرعلامه مرتضی عسکری و دکتر علی وردی وجود او را انکار کرده‌اند.

نویسنده در فصل چهارم کتاب نکاتی را درباره غلات و غلو نزد شیعیان بیان کرده است.

پایان بخش کتاب پیوست­ هایی درباره موضوع کتاب است.

لطفاً جهت تهیه کتاب با شماره‌ تلفن های زیر تماس حاصل فرمائید.
۰۹۱۲۸۵۲۱۵۷۱
۰۲۵-۳۷۷۱۱۳۸۸